Gulášová polévka

17.05.2018

  • cibule na drobno (hodně cibule)
  • mleté maso
  • brambory nakrájené na kostičky
  • mletá paprika, sůl, pepř, majoránka
  • rozmačkaný stroužek česneku (případně dva)
  • (rajčatový protlak)

Cibulku nadrobno osmahneme v hrnci bez oleje, na ní přidáme mleté maso, které osolíme a opepříme. Až se vše osmahne, nasypeme na vrch mletou papriku a promícháme. Dále do hrnce dáme nakrájené brambory a vodu (aby vše bylo potopené), můžeme ještě trochu dosolit, přidat rozmačkaný česnek, majoránku, případně trochu rajčatového protlaku pro hezčí barvu. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Zahušťování není nutné, dostatek cibule a brambor to udělá za vás, pokud přeci jen usoudíte, že byste chtěli polévku hustější, tak vůbec nekoukejte po klasické bílé mouce, ale použijte trochu bramborového škrobu, nastrouhanou bramboru, případně hrašku.