Lasagne

12.07.2018

  • balení těstovin lasagne (ideálně semolinové či celozrnné)
  • mleté maso
  • rajčata spařená a pokrájená (nebo v konzervě)
  • rajčatový protlak
  • cibule na drobno, česnek rozmačkaný
  • sůl, bazalka (sušená nebo čerstvá), a další koření, které máte rádi
  • mozzarella (já používám light verzi)
  • eidam (případně tučnější a kvalitnější čedar nebo jiný sýr, pokud se moc nehlídáte)

Na velké pánvi si usmažíte cibulku s masem, okořeníte a přidáte rozmačkaný česnek. Dále přidáte rajčata, rajčatový protlak, bazalku a další koření dle chuti. Já přidávám ještě trochu čekankového sirupu, aby omáčka byla sladší.

Pak už stačí jen vše vrstvit do menšího pekáčku. Lasagne - masová směs - nakrájená mozzarella (můžete posypat trochou muškátového oříšku) - lasagne než vám dojdou přísady. Vršek pak posypte strouhaným sýrem a cca půl hodinky pečte v troubě.

Vždy si přečtěte, jak se vlasně lasagne, které jste koupili připravují. Já kupuji ty, které se nemusí vařit, prostě se jen dají na plech, ale existuje více druhů, tak abyste pak nebyli překvapeni.

(v klasické verzi se dovnitř dává také bešamel, což je máslo - mouka - mléko, ale myslím, že mozzarella nám to dostatečně vynahradí)