Nekynuté buchtičky s krémem

07.10.2017

  • 135g hladké špaldové mouky
  • 110g odtučněného tvarohu
  • 1/2 vejce
  • lžička řepkového oleje
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • můžete přidat trochu sladidla (vanilkové flavdrops 14 kapek)
  • řepkový olej napotření


  • 300ml ovesného mléka
  • 12g vanilkového pudinkového prášku
  • 20g vanilkového proteinu (či jiné sladidlo)

Mouku smícháme s práškem do pečiva a sodou. Poté přidáme olej, vejce (rozmícháme ho a poté polovinu odlejeme), tvaroh a popřípadně sladidlo. Rukama smícháme v nelepivé těsto. Pečící formu si vymažeme olejem. Děláme buchtičky (dělejte ty koule menší, dost se nafouknou), každou dáme do formy a ještě ji kolem dokola potřeme olejem, aby se nám potom od sebe lépe rozdělovaly. Pečeme na 170°C 40 minut. Na pudink si dáme ohřívat 200ml mléka, ve zbylým promícháme pudinkový prášek a protein (či jiné sladidlo). Až začne mléko vřít, přilemeje k tomu směs a mícháme do zhousnutí. Polejeme tím hotové buchtičky.

Recept od: Michaela Šislerová, děkujeme za inspiraci :)