Obalovaný květák

12.07.2018
  • květák omytý a rozebraný na růžičky
  • špaldová mouka
  • vajíčka
  • kukuřičná strouhanka (nebo jiná zdravá)
  • grilovací koření nebo jiné podle chuti
  • brambory jako příloha
  • zakysaná smetana nebo bílý jogurt

Recept je asi všem známý. Jen v této zdravější verzi neobalujeme v bílé mouce a strouhance z rohlíků, plus nesmažíme, ale pečeme v troubě na pečícím papíře.

Květák nemusíme vařit, jen ho omyjeme a rozebereme na větší růžičky, osušíme a dáme do směsi vajíčka se špaldovou moukou (je to takové těstíčko). Dále obalíme v kukuřičné strouhance a šoupneme do trouby na pečící papír než bude měkký (cca půl hodinka). Můžete pokapat olejem, pak opravdu vypadá stejně jako smažený.

Místo tatarky doporučuji dip ze zakysané smetany nebo jogurtu s česnekem a vaším oblíbeným kořením.