Obalovaný květák
12.07.2018

- květák omytý a rozebraný na růžičky
- špaldová mouka
- vajíčka
- kukuřičná strouhanka (nebo jiná zdravá)
- grilovací koření nebo jiné podle chuti
- brambory jako příloha
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
Recept je asi všem známý. Jen v této zdravější verzi neobalujeme v bílé mouce a strouhance z rohlíků, plus nesmažíme, ale pečeme v troubě na pečícím papíře.
Květák nemusíme vařit, jen ho omyjeme a rozebereme na větší růžičky, osušíme a dáme do směsi vajíčka se špaldovou moukou (je to takové těstíčko). Dále obalíme v kukuřičné strouhance a šoupneme do trouby na pečící papír než bude měkký (cca půl hodinka). Můžete pokapat olejem, pak opravdu vypadá stejně jako smažený.
Místo tatarky doporučuji dip ze zakysané smetany nebo jogurtu s česnekem a vaším oblíbeným kořením.