Rajská omáčka
14.08.2018

- mleté maso, vajíčko, majoránka, sůl, pepř, jemné vločky
- cibulka nadrobno, rajčata (čerstvá nebo z konzervy), bazalka (ideálně také čerstvá)
- příloha dle vašeho výběru
Nejdříve si připravíme kuličky. Jenoduše smícháme mleté maso, vajíčko, majoránku, sůl, pepř a vločky. Množství vloček podle toho, aby se vám kuličky moc nepatlaly a daly se pěkně tvarovat. Pak je poskládáte na pečící papír a dáte do trouby (délka podle trouby a velikosti kuliček, já pekla cca 25 minut).
Dále si osmahneme větší množství cibule nakrájené nadrobno a přidáme oloupaná rajčata na kostičky a bazalku, přilijeme trochu vody a necháme podusit. Pak směs rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem. Pokud se vám konzistence nepozdává, můžete přidat trochu rajčatového protlaku, případně trochu vody. Není nutné ničím zahušťovat, to za vás udělají rozmixovaná rajčata. Proto je důležité rajčaty a ni cibulkou nešetřit.