Vepřové na fazolkách
10.05.2018
- vepřové maso
- fazolky (buď čerstvé nebo nedochucené mražené)
- sojová omáčka, worcester, ček. sirup (sladidlo dle vašeho výberu)
- sůl, pepř, kari, česnek
Fazolky, dle preferencí dochucené solí a trochou pepře, dáme do pekáčku. V misce smícháme trochu sirupu (medu), worchesteru, kari a sojovou omáčku s rozmačkaným česnekem. Do této směsi přidáme maso a pořádně ho v ní vymácháme. Směs pak vyklopíme na fazolky. Pečeme v troubě cca 15 minut odkryté, aby se maso zatáhlo, pak můžeme pekáč uzavřít a péct cca půl hodinky. Promíchávat v průběhu není nutné, ale chutě se vám pak pěkně spojí. Jako příloha se hodí rýže či brambory.