Členská sekce

Zelená koprovka s celozrnným knedlíkem

Suroviny

Na omáčku:
cibule
1 kus
mrkev
2 kusy
brambory
2 kusy
vývar/voda
jogurt/zakysaná smetana
čerstvý kopr, sůl, pepř
Na knedlík:
celozrnný toustový chleba
3 plátky
mléko
půl hrnku
vajíčko
1 kus
špaldová mouka
3 vrchovaté lžíce
sůl

Postup

Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev, nakrájené brambory a stonky kopru. Zalijeme vývarem/vodou, osolíme, vaříme. Když je vše měkké, rozmixujeme, přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu. Vypneme a dáme voňavé vršky kopru.
Koprovka je pak sladší po mrkvi a kyselost ji dodá smetana.

Knedlíky: tousťák nakrájíme, dáme rozmočit do mléka. Přidáme špetku soli, vajíčko a mouku. Zamícháme. Já dávala ještě čerstvou petrželku. Dáme do dvou hrnků (aby byla směs vždy cca do půlky, ať vám knedlík neuteče 😁). A do mikrovlnky na cca 3 minuty (to musíte vyzkoušet, v každé se dělá jinak). Kdo nemá mikrovlnku, dá do trouby.

Zjistit více o…
Nebyly nalezeny žádné výsledky.
Další recepty

Tvarohová pomazánka s česnekem a vejci

Nadýchané lívance

Jarní pažitková pomazánka