Členská sekce

Gulášová polévka s červenou čočkou

Suroviny

cibule
1 velký kus
mleté hovězí maso
500 g
česnek
4 stroužky
brambory
4 menší kusy
sůl, mletá paprika, majoránka
červená čočka
2 hrsti
vývar/voda

Postup

Maso a cibulku nadrobno orestujeme. Zasypeme červenou paprikou. Zalijeme vodou/vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a červenou čočku. Ochutíme solí, majoránkou a česnekem. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Pokud vám polévka bude připadat málo hustá, můžete zahustit třeba strouhanou bramborou. Ale díky té čočce si myslím, že je hustá až dost.

Zjistit více o…
Nebyly nalezeny žádné výsledky.
Další recepty

Tvarohová pomazánka s česnekem a vejci

Nadýchané lívance

Jarní pažitková pomazánka