Členská sekce

Zelňačka

Suroviny

bílé kysané zelí
1 balíček
brambory
2 větší kusy
cibule
1 kus
kvalitní šunka
20 dkg
bobkový list
3 kusy
mletá červená paprika
1 lžíce
kmín, sůl, 4 kuličky pepře
čekankový sirup/med
dle potřeby
skyr/řecký jogurt
vývar/voda
špaldová mouka
1 lžíce
já dala ještě 1 párek, abych se zavděčila manželovi, vy nemusíte

Postup

Brambory nakrájíme na kousky, uvaříme se solí a kmínem. Zelí dáme do hrnce, zalijeme vývarem/vodou, posolíme, vaříme s bobkovým listem a kuličkami pepře cca 30 minut.

Ve větším hrnci zatím osmahneme cibulku nadrobno se šunkou na kostičky a párky. Zasypeme lžíci mleté papriky a mouky. Pak přidáme zelí – necedíme, jen vyndáme pepř a bobkový list. Přidáme i uvařené brambory. Pak už jen dosladíme dle chuti (dávala jsem 2 lžíce čekankového sirupu), dosolíme a ještě chvíli povaříme. Podáváme s trochou skyru či zakysané smetany.

Zjistit více o…
Brambory
Další recepty

Tvarohová pomazánka s česnekem a vejci

Nadýchané lívance

Jarní pažitková pomazánka