Jaké pečivo kupovat:
Celozrnné pečivo - toto pečivo (neplést s vícezrnným)
už musí obsahovat jistý podíl celozrnné mouky, což je pro nás dobře, více
vitamínů a vlákniny. Vybírejte rohlíky, chleby, housky, klidně i toustový
chleba, co jen máte rádi. U toustového chleba ale pro jistotu mrkněte do
složení. Potkala jsem několik "celozrnných" chlebů, které pak měly malými
písmenky v popisu dopsáno, že celozrnné mouky je tam asi 1%.
Žitné pečivo - nestojí velké peníze, a pro náš účel je
ideální. Většinou je to taková kostka. Vyzkoušejte jich více, nenechte se
odradit, první, který jsem kupovala byl opravdu kostka, ale spíš dlažební, ani
ukrojit nešel.I když tyto chleby vzhledem k použité mouce nejsou tak měkoučké
a nadýchané jako ty, které je většina populace zvyklá jíst, dají se najít
opravdu chutné, které si oblíbíte.
Celozrnného i žitného pečiva už je opravdu veliký výběr, od klasických chlebů a rohlíků, až po různé kostky, bulky a tak dále. Vyberte podle toho, co vám chutná.
Pro ty, kdo celozrnné ani žitné pečivo nedokáží pozřít, prostě jim nechutná je jednoduché řešení. Začnete tím, že budete kupovat chleba a pečivo žitno-pšeničné a kváskové. V obchodě
byste vždy u cenovky měli najít i složení pečiva, které kupujete. Dbejte na to,
aby obsah žitné mouky byl vyšší než pšenice. Například v Tescu prodávají
chléb Žitan, kde je vcelku dost žita, ale vzhledem k tomu, že jsou tam i
jiné mouky, tak se mému manželovi ještě nepodařilo odhalit, že nekupuji ten
klasický, který má rád. Takže to je taková pomoc pro ty, kteří prostě výše
zmíněné chleby jíst nezvládnou či nechtějí.